Du behöver
- 0.5 st purjolök i skivor
- 5 st skogschampinjoner skivade
- 1 msk smör + 1 msk olja
- 1 pkt älgskav 240 g
- 1.5 dl öl
- 0.5 tsk salt
- 0.25 tsk svartpeppar
- 4 st enbär krossade
- 2 tsk maizena redning
- 2 msk lingon
- penne eller annan pasta
Gör så här
1
1. Fräs purjo och svamp 2 minuter i smör och olja i en liten panna.
2
2. Lägg i skavet, bäst om det är halvtinat, fräs och rör om tills flagorna skiljs åt.
3
3. Häll på öl. Koka upp (OBS ölet skummar) och sjud sedan under lock i 3-5 minuter. Smaka av med salt, peppar och enbär.
4
4. Skyn kan redas med maizena redningsmjöl om så önskas. Lägg i lingonen.
5
Koka pasta enligt mängd och tid på förpackningen.