Penne med älgskav och lingonsky

Du behöver 0.5 st purjolök i skivor 5 st skogschampinjoner skivade 1 msk smör + 1 msk olja 1 pkt älgskav 240 g 1.5 dl...


2 portioner

Du behöver

  • 0.5 st purjolök i skivor
  • 5 st skogschampinjoner skivade
  • 1 msk smör + 1 msk olja
  • 1 pkt älgskav 240 g
  • 1.5 dl öl
  • 0.5 tsk salt
  • 0.25 tsk svartpeppar
  • 4 st enbär krossade
  • 2 tsk maizena redning
  • 2 msk lingon
  • penne eller annan pasta

Gör så här

1
1. Fräs purjo och svamp 2 minuter i smör och olja i en liten panna.

2
2. Lägg i skavet, bäst om det är halvtinat, fräs och rör om tills flagorna skiljs åt.

3
3. Häll på öl. Koka upp (OBS ölet skummar) och sjud sedan under lock i 3-5 minuter. Smaka av med salt, peppar och enbär.

4
4. Skyn kan redas med maizena redningsmjöl om så önskas. Lägg i lingonen.

5
Koka pasta enligt mängd och tid på förpackningen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top