Pekannötter rostade i honung

Du behöver 5 dl pekannötter 1 dl honung 1.5 tsk kanel Gör så här Värm ugnen till 200 grader. Blanda alla ingredienser i en tjockbottnad...

Tillagningstid: 25 minuter
5 portioner

Du behöver

  • 5 dl pekannötter
  • 1 dl honung
  • 1.5 tsk kanel

Gör så här

Värm ugnen till 200 grader. Blanda alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull. Värm och rör om tills nötterna är täckta med honung.Sprid ut nötterna på en plåt och rosta i ugnen i cirka 8 minuter. Rör om då och då och håll uppsikt så att de inte bränns. Låt svalna. Kan förvaras cirka 2 veckor i kylskåp.


Kommentar:
Receptet är hämtat från boken “Systrarna Eisenmans mingelmat” (Bonnier Fakta).

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top