Peach Melba-chutney

Du behöver 600 g persikor färska eller från burk 500 g hallon färska eller frysta 3 dl strösocker 1 msk spiskummin malen 1.5 tsk chili...


0 portioner

Du behöver

  • 600 g persikor färska eller från burk
  • 500 g hallon färska eller frysta
  • 3 dl strösocker
  • 1 msk spiskummin malen
  • 1.5 tsk chili eller 2 krm cayennepeppar
  • 1 msk senapsfrö stötta, bruna
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 dl ingefära finhackad färsk
  • 1 krm salt

Gör så här

Skala, kärna ur och hacka persikorna. Blanda alla ingredienserna med kryddorna i en stor gryta. Låt koka i en timme. Ta grytan från värmen. Skumma och häll upp chutney i varma burkar. Förslut.


Kommentar:
Samla grannarna till ett riktigt knytkalas, se fler recept under “passar till”.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top