Pavlovatårta med röda bär

Du behöver 4 st äggvitor (stora ägg) 0.5 krm salt 2.5 dl strösocker 1 msk majsena 2 tsk vaniljsocker 1 tsk vitvinsvinäger På toppen: 3...


10 portioner

Du behöver

  • 4 st äggvitor (stora ägg)
  • 0.5 krm salt
  • 2.5 dl strösocker
  • 1 msk majsena
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk vitvinsvinäger

På toppen:

3 dl vispgrädde
1 l jordgubbar
1 st ask hallon ca 250 g
1 st vinbär ca 250 g
150 g körsbär

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader.

2
Vispa äggvitor och salt till hårt skum.

3
Tillsätt sockret lite i taget under fortsatt vispning. Vispa smeten hård och glansig, cirka 10 minuter med elvisp.

4
Vispa sedan i majsena, vaniljsocker och vinäger på låg hastighet.

5
Lägg bakplåtspapper på en plåt, rita en cirkel på papperet, cirka 22 centimeter i diameter.

6
Bred ut smeten i cirkeln, den behöver inte vara helt jämn ovanpå.

7
Sätt in plåten i nedre delen av ugnen, sänk värmen till

8
125 grader direkt.

9
Grädda i 1 1/2 timme. Stäng av ugnen och låt marängen stå kvar tills ugnen svalnat.

10
Toppa marängen strax före servering med vispad grädde och röda bär.

11
Hyvla vit choklad över hela härligheten.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top