RECEPT FRÅN IK

Pavlovakrans med glass och macarons

Vacker, festlig och god efterrätt.

Av . Foto: Tia Borgsmidt

Extra tid: 30 minuter
Tillagningstid: 80 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 6 st äggvitor
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 4 dl socker
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk kakaopulver
  • Servering

  • 50 g mörk choklad
  • 3 dl vispgrädde
  • 0,5-1 l glass med bärsmak, t ex hallon
  • 6 st macarons
  • 3 dl färska hallon
  • kolasås
  • 5 msk nötter hackade

Gör så här

1

Sätt ugnen på 90 grader. Klä en bakplåt med bakplåtspapper.

2

Vispa äggvitorna till ett mjukt skum och tillsätt vinägern under vispning. Sikta kakaopulver, majsstärkelse och vaniljsocker i sockret, och tillsätt gradvis blandningen till äggvitorna, medan du fortfarande vispar. Vispa tills massan är helt stel.

3

Bred ut marängmassan på bakplåtspappret till en krans. Använd en sked eller en slickepott. Grädda marängen i en timme tills den är fast.

4

Kyl kransen på galler och ta sedan försiktigt bort bakplåtspappret.

5

Lägg upp kransen på ett fat. Smält chokladen och ringla över den. Låt chokladen stelna.

6

Vispa grädden hård och bred ut grädde, bär, macarons och glasskulor på toppen av kransen. Avsluta med lite kola­sås och hackade nötter, och servera omedelbart.


Recept // Fler äggvitorrecept