Pastastubbar med skinka och tomat

Du behöver 8 st lasagneplattor färska 200 g färskost light 16 skiva skinka rökt ostskivor gärna mellanlagrad prästost 2 dl standardmjölk 2 st burkar krossad...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 8 st lasagneplattor färska
  • 200 g färskost light
  • 16 skiva skinka rökt
  • ostskivor gärna mellanlagrad prästost
  • 2 dl standardmjölk
  • 2 st burkar krossad tomat med smak av basilika och vitlök (eller tomatkross med 1 dl hackad basilika och 1–2 pressade vitlöksklyftor

Gör så här

1
1 Lägg gärna de färska lasagneplattorna i vatten i några minuter. Ta upp dem ur vattnet en och en och lägg på en skärbräda. Bred på ett lager färskost, lägg två skinkskivor bredvid varandra och lägg på några skivor ost.

2
2 Rulla ihop och skär rullarna i 4 delar. Ställ de korta rullarna på högkant i en ugnsfast form.

3
3 Häll över mjölken och bred sist över tomatkross. Grädda i cirka 15-20 minuter i 175 grader. Servera med sallad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top