Pastasås med gravlax

Du behöver 1 bitar gravad lax (200 g) 3.5 st salladslökar eller 0.5 st purjolök 0.5 st röd paprika 1 tsk olivolja 1 dl minifraiche...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 1 bitar gravad lax (200 g)
  • 3.5 st salladslökar eller
  • 0.5 st purjolök
  • 0.5 st röd paprika
  • 1 tsk olivolja
  • 1 dl minifraiche eller lättcreme fraiche
  • 1 msk honungssenap fransk
  • 1 msk hackad dill

Tillbehör:

pasta kokt
råkostsallad

Gör så här

1
Skär bort skinnet på laxen och ta bort eventuella ben. Skär fisken i kuber. Ansa, skölj och strimla salladslöken eller purjon. Strimla paprikan.

2
Fräs lök och paprika i lite olivolja i en traktörpanna utan att det tar färg, men tills alltsammans blir mjukt. Tillsätt creme fraiche, senap och dill.

3
Lägg i laxen, rör om försiktigt och sjud under lock 2–3 minuter.

4
Bjud direkt med nykokt pasta (välj glutenfri vid celiaki), riven ost och en rejäl skål med råkostsallad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top