Du behöver
- 1 bitar gravad lax (200 g)
- 3.5 st salladslökar eller
- 0.5 st purjolök
- 0.5 st röd paprika
- 1 tsk olivolja
- 1 dl minifraiche eller lättcreme fraiche
- 1 msk honungssenap fransk
- 1 msk hackad dill
Tillbehör:
pasta kokt
råkostsallad
Gör så här
1
Skär bort skinnet på laxen och ta bort eventuella ben. Skär fisken i kuber. Ansa, skölj och strimla salladslöken eller purjon. Strimla paprikan.
2
Fräs lök och paprika i lite olivolja i en traktörpanna utan att det tar färg, men tills alltsammans blir mjukt. Tillsätt creme fraiche, senap och dill.
3
Lägg i laxen, rör om försiktigt och sjud under lock 2–3 minuter.
4
Bjud direkt med nykokt pasta (välj glutenfri vid celiaki), riven ost och en rejäl skål med råkostsallad.