RECEPT FRÅN IK

Pastasallad med soltorkade tomater

Soltorkade tomater och grillad paprika förgyller smaken på pastasalladen.

Av . Foto: Lena Söderström

Extra tid: 15 minuter
Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 prt pasta t ex penne
  • 0.5 st rödlök
  • 1 krm salt
  • 0.5 msk strösocker
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk citronsaft
  • 5.5 msk olivolja
  • 200 g cocktailtomater
  • 1 dl soltorkade tomater i olja
  • 50 g babyspenat
  • 10 st svarta oliver
  • 10 st gröna oliver
  • 1 dl grillad strimlad paprika
  • 1 dl flagad parmesan
  • 0.5 kruka basilika
  • italiensk salladskrydda
  • nymalen svartpeppar
  • 2 msk sötmandlar salta, rostade och finhackade

Gör så här

1

Koka pastan i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen, låt den rinna av i ett durkslag.

2

Skala och skär löken i tunna skivor. Lägg löken i en stor skål och blanda med salt och socker. Ringla över vinäger, citronsaft och olivolja.

3

Dela cocktailtomaterna. Strimla de soltorkade tomaterna. Hacka babyspenaten grovt.

4

Blanda lökblandning med cocktailtomater, soltorkade tomater, spenat, oliver, paprika, parmesan och basilika. Smaka av med salt, örtkrydda och peppar. Vänd ner pastan och blanda väl. Garnera med finhackad sötmandel.


Recept // Fler pastarecept