Pastasallad med soltorkade tomater

Soltorkade tomater och grillad paprika förgyller smaken på pastasalladen.

Tillagningstid: 15 minuter | Extra tid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 prt pasta t ex penne
  • 0.5 st rödlök
  • 1 krm salt
  • 0.5 msk strösocker
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk citronsaft
  • 5.5 msk olivolja
  • 200 g cocktailtomater
  • 1 dl soltorkade tomater i olja
  • 50 g babyspenat
  • 10 st svarta oliver
  • 10 st gröna oliver
  • 1 dl grillad strimlad paprika
  • 1 dl flagad parmesan
  • 0.5 kruka basilika
  • italiensk salladskrydda
  • nymalen svartpeppar
  • 2 msk sötmandlar salta, rostade och finhackade

Gör så här

1

Koka pastan i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen, låt den rinna av i ett durkslag.

2

Skala och skär löken i tunna skivor. Lägg löken i en stor skål och blanda med salt och socker. Ringla över vinäger, citronsaft och olivolja.

3

Dela cocktailtomaterna. Strimla de soltorkade tomaterna. Hacka babyspenaten grovt.

4

Blanda lökblandning med cocktailtomater, soltorkade tomater, spenat, oliver, paprika, parmesan och basilika. Smaka av med salt, örtkrydda och peppar. Vänd ner pastan och blanda väl. Garnera med finhackad sötmandel.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top