Du behöver

    Till basilikacremen:

  • 150 g fetaost
  • 1 kruka färsk basilika
  • 2 dl crème fraîche
  • pressad citron
  • salt och peppar
  • Till salladen:

  • 300 g pasta gnocchi
  • 2 msk olivolja
  • 100 g parmesanost (ev mer)
  • 4 st räkor (ca 1 kg oskalade)
  • 100 g valnötter
  • 70 g rucolasallad (säljs oftast i påsar om just 70 g)
  • salt, svartpeppar

Gör så här

1
Mixa fetaost, basilika och creme fraiche. Smaka av med citron, lite i taget, och salt och peppar.
2
Koka upp det saltade vattnet, gärna med en skvätt olja. Lägg i pastan och låt koka enligt anvisning på förpackningen.
3
Slå av vattnet från den färdigkokta pastan i ett durkslag och kyl med kallt vatten om pastan ska serveras kall.
4
Blanda i olivoljan och riv i parmesanosten. Blanda ner resterande ingredienser och smaka av. Tillsätt eventuellt mer parmesanost.

Kommentar:
Man kan välja om man vill ha pastan varm eller kall. Basilikacremen med fetaost är ett tillbehör som passar till många maträtter, även till kött.

Recept // Fler skaldjurrecept