Pastasallad med räkor och basilikacreme

Du behöver Till basilikacremen: 150 g fetaost 1 kruka färsk basilika 2 dl crème fraîche pressad citron salt och peppar Till salladen: 300 g pasta...


4 portioner

Du behöver

Till basilikacremen:

150 g fetaost
1 kruka färsk basilika
2 dl crème fraîche
pressad citron
salt och peppar

Till salladen:

300 g pasta gnocchi
2 msk olivolja
100 g parmesanost (ev mer)
4 st räkor (ca 1 kg oskalade)
100 g valnötter
70 g rucolasallad (säljs oftast i påsar om just 70 g)
salt, svartpeppar

Gör så här

1
Mixa fetaost, basilika och creme fraiche. Smaka av med citron, lite i taget, och salt och peppar.

2
Koka upp det saltade vattnet, gärna med en skvätt olja. Lägg i pastan och låt koka enligt anvisning på förpackningen.

3
Slå av vattnet från den färdigkokta pastan i ett durkslag och kyl med kallt vatten om pastan ska serveras kall.

4
Blanda i olivoljan och riv i parmesanosten. Blanda ner resterande ingredienser och smaka av. Tillsätt eventuellt mer parmesanost.


Kommentar:
Man kan välja om man vill ha pastan varm eller kall. Basilikacremen med fetaost är ett tillbehör som passar till många maträtter, även till kött.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top