Pastasallad med örter

Du behöver 1 dl pasta per person 1.5 dl olivolja 2 msk balsamvinäger 0.5 tsk salt örter rikligt med blandade finhackade färska sallad t ex...

Tillagningstid: 20 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 1 dl pasta per person
  • 1.5 dl olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 0.5 tsk salt
  • örter rikligt med blandade finhackade färska
  • sallad t ex rucola, frisé, rosé
  • 1 st paprika röd eller gul
  • 1 st rödlök
  • 200 g champinjoner
  • 250 g parmaskinka och
  • 2 näve svarta oliver
  • 1 kruka basilika
  • parmesanost grovriven

Gör så här

Koka pastan i lättsaltat vatten enligt anvisningarna på paketet och spola den kall i durkslag. Blanda en dressing av olivolja, balsamvinäger, salt och finhackade färska örter (ta vad du har och tycker bäst om!). Slå dressingen över pastan. Riv salladen i små bitar. Skär paprikan i tärningar. Skiva rödlöken och champinjonerna. Strimla skinkan och/eller salamin. Blanda alltsammans väl med pastan. Glöm inte oliverna. Strö över fina basilikablad och riv eller hyvla över generöst med parmesanost.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top