Pastasallad med oliver & svamp

Du behöver 400 g spagetti 2.5 msk olivolja (fruktig) 200 g skogschampinjoner skivade 1 st röd lök skivad 3 st paprikor skurna i strimlor 100...


6 portioner

Du behöver

  • 400 g spagetti
  • 2.5 msk olivolja (fruktig)
  • 200 g skogschampinjoner skivade
  • 1 st röd lök skivad
  • 3 st paprikor skurna i strimlor
  • 100 g sockerärtor skuren i strimlor
  • 0.5 st vitlök skuren i mindre bitar
  • 1 st oliver burk svarta med kärnor
  • 1 st ruccolasallad sköljd
  • 1 kruka färsk basilika
  • 200 g fårost grekisk
  • 1 st valnötter burk
  • gourmetsalt
  • svartpeppar nymalen

Gör så här

1
Koka spagettin enligt beskrivningen på förpackningen.

2
Hetta upp en stor stekpanna med lite av olivoljan och fräs svamp, lök, paprika, sockerärtor, vitlök och oliver i omgångar tills allt blivit varmt.

3
Blanda de varma grönsakerna samt ruccola och basilkablad med pastan. Smula ner fårosten. Strö över valnötter. Ringla lite extra olivolja över salladen. Smaka av med salt och peppar.

4
Pastan, och resten av menyn, är anpassad för laktovegetarianer. Vill du ha kött till är det festligt med små spett med olika sorters kött.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top