Du behöver

  • 20 st kycklingfiléer
  • 750 g pasta okokt
  • 4 kruka rucolasallad
  • 1 kg blandad sallad
  • 350 g bönor förvällda gröna
  • 2 st rädisor knippen skivade
  • 2 st rödlökar strimlade
  • 500 g cocktailtomater halverade
  • 500 g kvisttomat klyftade
  • 2 st gurkor skalade och skivade
  • 2 st paprikor strimlade gula + 2 röda
  • 250 g oliver svarta av god sort
  • 150 g soltorkade tomater i olja
  • 800 g fetaost smulad
  • salt och nymalen svartpeppar
  • Marinad:

  • 2.5 dl olja
  • 1 dl balsamvinäger
  • 0.5 dl honung
  • saft + skal av 2 limefrukter
  • 3 st pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk svartpeppar

Gör så här

Blanda marinaden i en bunke. Fördela marinaden och kycklingfiléerna i två stora fryspåsar. Marinera kycklingen i ett dygn i kylskåp. Vänd påsarna några gånger under tiden. Sätt på ugnen på 225 grader. Salta och stek filéerna i långpanna cirka 15-20 min tills klar vätska rinner ut när du sticker med en kniv i den tjockaste delen. Låt svalna och strimla dem sedan. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Låt pastan kallna. Blanda kycklingen med resten av ingredienserna. Salta och peppra. Bjud lite olivolja och balsamvinäger till.

Kommentar:
Buffétips! Förutom sallader, såser, ostar, bröd och småplock kan det kännas bra att ställa fram något mer matigt på buffébordet. Recepten är från boken "Festen kan börja", Ica bokförlag.

Passar till:

Recept // Fler kyckling & fågelrecept