Pastarullar med kycklingfärs

Du behöver Tomatsås 400 g finkrossade tomater 1 msk olivolja 1 msk grönsaksfond 1 tsk balsamvinäger 1 krm salt 1 krm svartpeppar 1 nypa socker...

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Du behöver

Tomatsås

400 g finkrossade tomater
1 msk olivolja
1 msk grönsaksfond
1 tsk balsamvinäger
1 krm salt
1 krm svartpeppar
1 nypa socker

Pastarullar

2 st schalottenlökar
2 st vitlöksklyftor
500 g kycklingfärs
1 msk olivolja
70 g pinjenötter
1 kruka basilika
250 g ricottaost
0.5 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk olivolja till formen
250 g färska lasagneplattor
250 g småtomater halverade
125 g mozzarellaost skivad
2 dl fint riven parmesan

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225 grader.

2

Tomatsås Häll alla ingredienser i en kastrull och låt småputtra medan rullarna görs.

3

Pastarullar Fräs lök, vitlök och färs i olja tills färsen är genomstekt och löken mjuk. Rosta pinjenötterna i torr panna, vänd ner i färsen, men spara lite till topping. Finhacka det mesta av basilikan, vänd ner i färsen med ricotta, salt och peppar.

4

Pensla en ugnsform med olja. Fördela färsen på lasagneplattorna, rulla ihop och lägg i formen. Häll över tomatsåsen. Strö tomaterna runt och över rullarna. Lägg på mozzarella, strö över parmesan.

5

Gratinera mitt i ugnen i 20 minuter, eller tills osten är gyllene och rullarna mjuka. Strö över pinjenötter och basilika.


Kommentar:
Pastagratäng är riktig mysmat, här fyller vi rullarna med kycklingfärs, ricottaost, pinjenötter och basilika och bakar dem i tomatsås. Servera gärna med en god sallad!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top