RECEPT FRÅN IK

Pastarullar med kycklingfärs

Av . Foto: Björn Tesch

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Du behöver

    Tomatsås

  • 400 g finkrossade tomater
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk grönsaksfond
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 nypa socker
  • Pastarullar

  • 2 st schalottenlökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 msk olivolja
  • 70 g pinjenötter
  • 1 kruka basilika
  • 250 g ricottaost
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk olivolja till formen
  • 250 g färska lasagneplattor
  • 250 g småtomater halverade
  • 125 g mozzarellaost skivad
  • 2 dl fint riven parmesan

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225 grader.

2

Tomatsås Häll alla ingredienser i en kastrull och låt småputtra medan rullarna görs.

3

Pastarullar Fräs lök, vitlök och färs i olja tills färsen är genomstekt och löken mjuk. Rosta pinjenötterna i torr panna, vänd ner i färsen, men spara lite till topping. Finhacka det mesta av basilikan, vänd ner i färsen med ricotta, salt och peppar.

4

Pensla en ugnsform med olja. Fördela färsen på lasagneplattorna, rulla ihop och lägg i formen. Häll över tomatsåsen. Strö tomaterna runt och över rullarna. Lägg på mozzarella, strö över parmesan.

5

Gratinera mitt i ugnen i 20 minuter, eller tills osten är gyllene och rullarna mjuka. Strö över pinjenötter och basilika.


Kommentar:
Pastagratäng är riktig mysmat, här fyller vi rullarna med kycklingfärs, ricottaost, pinjenötter och basilika och bakar dem i tomatsås. Servera gärna med en god sallad!

Recept