Du behöver
Tomatsås
400 g finkrossade tomater
1 msk olivolja
1 msk grönsaksfond
1 tsk balsamvinäger
1 krm salt
1 krm svartpeppar
1 nypa socker
Pastarullar
2 st schalottenlökar
2 st vitlöksklyftor
500 g kycklingfärs
1 msk olivolja
70 g pinjenötter
1 kruka basilika
250 g ricottaost
0.5 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk olivolja till formen
250 g färska lasagneplattor
250 g småtomater halverade
125 g mozzarellaost skivad
2 dl fint riven parmesan
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Tomatsås Häll alla ingredienser i en kastrull och låt småputtra medan rullarna görs.
Pastarullar Fräs lök, vitlök och färs i olja tills färsen är genomstekt och löken mjuk. Rosta pinjenötterna i torr panna, vänd ner i färsen, men spara lite till topping. Finhacka det mesta av basilikan, vänd ner i färsen med ricotta, salt och peppar.
Pensla en ugnsform med olja. Fördela färsen på lasagneplattorna, rulla ihop och lägg i formen. Häll över tomatsåsen. Strö tomaterna runt och över rullarna. Lägg på mozzarella, strö över parmesan.
Gratinera mitt i ugnen i 20 minuter, eller tills osten är gyllene och rullarna mjuka. Strö över pinjenötter och basilika.
Pastagratäng är riktig mysmat, här fyller vi rullarna med kycklingfärs, ricottaost, pinjenötter och basilika och bakar dem i tomatsås. Servera gärna med en god sallad!