RECEPT FRÅN IK

Pastagratäng med spenat

Av . Foto: Eva Hildén Smith

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 pkt färsk fylld pasta (500g) t.ex. 3 sorters ost
  • 100 g babyspenat
  • 3 msk smör till såsen + 0,5 msk till formen
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 3 dl grädde
  • salt, svartpeppar
  • 2-3 dl färskriven parmesan
  • 1 dl marinerade soltorkade cocktailtomater på burk avrunna
  • Till servering

  • sallad

Gör så här

1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, låt spenaten koka med den sista minuten. Låt pasta och spenat rinna av i ett durkslag. 

3

Smält smöret i en stor stekpanna med hög kant. Vispa i mjölet och fräs under omrörning cirka 1/2 minut. Vispa i mjölken och grädden i omgångar och sjud cirka 5 minuter. Salta och peppra. Rör ner osten (spara lite till topping) och tomaterna i såsen. Blanda i pastan med spenaten och ge det ett uppkok.

4

Häll över allt i en smord gratängform. Gratinera i mitten av ugnen cirka 15 minuter, ­eller tills pastan får fin färg och allt är genomvarmt. Garnera med den sparade osten. Servera med sallad. 


Recept