Du behöver
- 2 pkt färsk fylld pasta (500g) t.ex. 3 sorters ost
- 100 g babyspenat
- 3 msk smör till såsen + 0,5 msk till formen
- 2 msk vetemjöl
- 3 dl mjölk
- 3 dl grädde
- salt, svartpeppar
- 2-3 dl färskriven parmesan
- 1 dl marinerade soltorkade cocktailtomater på burk avrunna
Till servering
sallad
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, låt spenaten koka med den sista minuten. Låt pasta och spenat rinna av i ett durkslag.
Smält smöret i en stor stekpanna med hög kant. Vispa i mjölet och fräs under omrörning cirka 1/2 minut. Vispa i mjölken och grädden i omgångar och sjud cirka 5 minuter. Salta och peppra. Rör ner osten (spara lite till topping) och tomaterna i såsen. Blanda i pastan med spenaten och ge det ett uppkok.
Häll över allt i en smord gratängform. Gratinera i mitten av ugnen cirka 15 minuter, eller tills pastan får fin färg och allt är genomvarmt. Garnera med den sparade osten. Servera med sallad.