Pastagratäng med ost och grönkål

Du behöver 500 g vit fiberpasta till exempel gemelli 150 g ädelost 300 g grönkål hackad 50 g valnötter 2 dl matlagningsgrädde 2 st ägg...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g vit fiberpasta till exempel gemelli
  • 150 g ädelost
  • 300 g grönkål hackad
  • 50 g valnötter
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 st ägg
  • salt och peppar
  • morötter

Gör så här

1
1 Koka pastan enligt förpackningens anvisning.

2
2 Skär osten i tärningar och låt grönkålen rinna av. Varva makaroner, grönkål, nötter och ost i en gratängform.

3
3 Blanda grädde och ägg. Salta och peppra äggröran och slå den över makaronerna.

4
4 Gratinera i 200 graders ugn i cirka 15 minuter. Servera med skalade morötter i stavar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top