Du behöver
- 425 g bandspagetti
- 650 g kassler
- 1 st purjolök
- 1 st röd paprika
- smör att steka i
- 1 msk tomatpuré
- 3.5 dl matlagningsgrädde
- 1.5 tsk dragon
- salt och peppar
- 2.5 dl ärter frysta
- 0.5 dl matlagningsgrädde
- 1.5 dl mjölk
- 3 dl riven ost
Gör så här
1
Sätt ugnen på 225 grader. Koka spagettin och lägg den i en stor smord ugnsform.
2
Skär kasslern i tärningar, strimla purjolök och paprika och stek allt lätt i smör. Häll i tomatpuré, grädde och kryddor och låt puttra en stund.
3
Häll i de frysta ärterna och häll hela kasslerröran över pastan i formen.
4
Rör ihop grädde, mjölk och ost i en skål. Häll röran över pastagratängen. Grädda i ugnen i cirka 20 minuter tills gratängen fått fin färg.
Servera med en grönsallad.
Detta är ett läsarrecept från Sara Björkman i Västerås.