Pastagratäng med kassler

Du behöver 425 g bandspagetti 650 g kassler 1 st purjolök 1 st röd paprika smör att steka i 1 msk tomatpuré 3.5 dl matlagningsgrädde...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 425 g bandspagetti
  • 650 g kassler
  • 1 st purjolök
  • 1 st röd paprika
  • smör att steka i
  • 1 msk tomatpuré
  • 3.5 dl matlagningsgrädde
  • 1.5 tsk dragon
  • salt och peppar
  • 2.5 dl ärter frysta
  • 0.5 dl matlagningsgrädde
  • 1.5 dl mjölk
  • 3 dl riven ost

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader. Koka spagettin och lägg den i en stor smord ugnsform.

2
Skär kasslern i tärningar, strimla purjolök och paprika och stek allt lätt i smör. Häll i tomatpuré, grädde och kryddor och låt puttra en stund.

3
Häll i de frysta ärterna och häll hela kasslerröran över pastan i formen.

4
Rör ihop grädde, mjölk och ost i en skål. Häll röran över pastagratängen. Grädda i ugnen i cirka 20 minuter tills gratängen fått fin färg.


Kommentar:
Servera med en grönsallad.
Detta är ett läsarrecept från Sara Björkman i Västerås.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top