Du behöver
Valnötspesto
100 g valnötskärnor
1 st vitlöksklyfta finhackad
50 g Parmesan finriven
1 dl olivolja extra virgin
2 msk vatten
0,5 st citron yttersta, finrivna skalet och saft
salt och svartpeppar
Gör så här
Rosta valnötterna i torr stekpanna tills de fått fin färg, rör då och då så att de inte bränns.
Låt nötterna svalna och grovhacka dem, lägg i en mixerkanna tillsammans med vitlök, parmesan, olivolja, vatten, citronskal och -saft. Kör till en slät pesto och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av pastavattnet men spara ungefär 2 matskedar att späda såsen med.
Lägg pastan i kastrullen med några matskedar valnötspesto, pastavatten och smör. Låt allt bli varmt. Lägg upp och toppa med valnötter och bladpersilja, servera genast med resten av peston vid sidan av.
Tips: Peston håller minst en vecka i kylen i burk med lock.