Pasta med svamp och rökt lax

Du behöver 350 g pasta t ex Mezze Maniche 600 g svamp (t ex portobello, skogschampinjoner och ostronskivling) 1 st lök hackad 1 msk smör...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 350 g pasta t ex Mezze Maniche
  • 600 g svamp (t ex portobello, skogschampinjoner och ostronskivling)
  • 1 st lök hackad
  • 1 msk smör + 1 msk rapsolja
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • citron rivet skal, yttersta lagret
  • 1 msk pressad citron
  • 2 msk hackad dill
  • 200 g kallrökt lax strimlad

Gör så här

1
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.

2
Stek under tiden svampen tillsammans med löken i smör och rapsolja, salta och peppra.

3
Häll på grädde och mjölk, koka ihop i någon minut. Tillsätt citronskal, saft och dill.

4
Blanda i pastan och servera med rökt lax.


Kommentar:
Näringsvärde: kcal 542, fett 22 g, kolhydrater 60 g, fibrer 5 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top