Du behöver
- 350 g pasta t ex Mezze Maniche
- 600 g svamp (t ex portobello, skogschampinjoner och ostronskivling)
- 1 st lök hackad
- 1 msk smör + 1 msk rapsolja
- salt och nymalen svartpeppar
- 1 dl vispgrädde
- 1 dl mjölk
- citron rivet skal, yttersta lagret
- 1 msk pressad citron
- 2 msk hackad dill
- 200 g kallrökt lax strimlad
Gör så här
1
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
2
Stek under tiden svampen tillsammans med löken i smör och rapsolja, salta och peppra.
3
Häll på grädde och mjölk, koka ihop i någon minut. Tillsätt citronskal, saft och dill.
4
Blanda i pastan och servera med rökt lax.
Näringsvärde: kcal 542, fett 22 g, kolhydrater 60 g, fibrer 5 g