Du behöver
- 500 g räkor djupfrysta
- tagliatelle eller annan pasta
- 1 pkt bladspenat (250 g)
- 1/2-1 dl vatten
- 3 msk vetemjöl
- 5 dl lättmjölk
- 2.5 dl ost riven lagrad
- salt
- 1.5 krm muskot riven
Gör så här
1
Tina och skala räkorna. Sätt vatten till pasta på kokning och koka den. Lägg spenatblocket med vattnet i en kastrull och tina spenaten på svag värme. Klipp den i mindre delar och pressa ur vätskan i en sil.
2
Vispa ut mjölet slätt i lite av mjölken i kastrullen, tillsätt resten av mjölken och koka upp under vispning. Rör i osten och låt den smälta. Smaka av med salt och muskot. Blanda i spenaten och räkorna. Hetta upp såsen som hastigast. Servera direkt med den kokta, avrunna pastan.