Pasta med spenat- och räksås

Du behöver 500 g räkor djupfrysta tagliatelle eller annan pasta 1 pkt bladspenat (250 g) 1/2-1 dl vatten 3 msk vetemjöl 5 dl lättmjölk 2.5...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g räkor djupfrysta
  • tagliatelle eller annan pasta
  • 1 pkt bladspenat (250 g)
  • 1/2-1 dl vatten
  • 3 msk vetemjöl
  • 5 dl lättmjölk
  • 2.5 dl ost riven lagrad
  • salt
  • 1.5 krm muskot riven

Gör så här

1
Tina och skala räkorna. Sätt vatten till pasta på kokning och koka den. Lägg spenatblocket med vattnet i en kastrull och tina spenaten på svag värme. Klipp den i mindre delar och pressa ur vätskan i en sil.

2
Vispa ut mjölet slätt i lite av mjölken i kastrullen, tillsätt resten av mjölken och koka upp under vispning. Rör i osten och låt den smälta. Smaka av med salt och muskot. Blanda i spenaten och räkorna. Hetta upp såsen som hastigast. Servera direkt med den kokta, avrunna pastan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top