Pasta med sojabönspesto

Du behöver Pesto 250 g frysta sojabönor (ca 4 dl) 60 g pinjenötter 100 g Parmesan 1 st vitlöksklyfta 0.5 st röd chili 1 kruka...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

Pesto

250 g frysta sojabönor (ca 4 dl)
60 g pinjenötter
100 g Parmesan
1 st vitlöksklyfta
0.5 st röd chili
1 kruka basilika
1 msk pressad citron
1.5 dl olivolja
0.5 tsk salt
1 krm svartpeppar
4 prt linguine
1 pkt tärnat bacon (140 g)

Till servering

Parmesan färskriven

Gör så här

1

Pesto Tina sojabönorna enligt anvisningarna på förpackningen, lägg 1 dl åt sidan till servering. Rosta pinjenötterna gyllene i en torr panna. Riv parmesanen. Skala och grovhacka vitlöksklyftan. Grovhacka chilin. Plocka basilikan. Lägg alltsammans i en mixer eller matberedare tillsammans med citronsaft och kör till en pesto medan du långsamt häller i oljan. Smaka av med salt och peppar.

2

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Stek baconet gyllene och krispigt medan pastan kokar, låt rinna av på hushållspapper.

3

Lägg upp pastan och skeda över pesto. Toppa med hela sojabönor, bacon och lite riven parmesan. 


Kommentar:
Peston är jättegod även till fisk och kycklingrätter. Varför inte ge bort en burk
i present när du går på middag?

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top