Du behöver
Pesto
250 g frysta sojabönor (ca 4 dl)
60 g pinjenötter
100 g Parmesan
1 st vitlöksklyfta
0.5 st röd chili
1 kruka basilika
1 msk pressad citron
1.5 dl olivolja
0.5 tsk salt
1 krm svartpeppar
4 prt linguine
1 pkt tärnat bacon (140 g)
Till servering
Parmesan färskriven
Gör så här
Pesto Tina sojabönorna enligt anvisningarna på förpackningen, lägg 1 dl åt sidan till servering. Rosta pinjenötterna gyllene i en torr panna. Riv parmesanen. Skala och grovhacka vitlöksklyftan. Grovhacka chilin. Plocka basilikan. Lägg alltsammans i en mixer eller matberedare tillsammans med citronsaft och kör till en pesto medan du långsamt häller i oljan. Smaka av med salt och peppar.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Stek baconet gyllene och krispigt medan pastan kokar, låt rinna av på hushållspapper.
Lägg upp pastan och skeda över pesto. Toppa med hela sojabönor, bacon och lite riven parmesan.
Peston är jättegod även till fisk och kycklingrätter. Varför inte ge bort en burk
i present när du går på middag?