Pasta med skinksås och äpple

Du behöver 400 g fullkornspasta 0.5 st gul lök hackad 1 st äpple tärnat med skalet på 300 g skinka tärnad 1 msk rapsolja +...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 400 g fullkornspasta
  • 0.5 st gul lök hackad
  • 1 st äpple tärnat med skalet på
  • 300 g skinka tärnad
  • 1 msk rapsolja + 1 msk smör
  • 1 st lätt crème fraiche (2 dl)
  • svartpeppar ev salt
  • 2 msk bladpersilja hackad

Vuxentillägg:

pepparrot en bit

Gör så här

1
1. Koka pastan enligt beskrivningen på förpackningen. Fräs lök, äpple och skinka i matfettet i en kastrull i 2–3 minuter.

2
2. Tillsätt lättcreme fraiche och koka försiktigt i någon minut. Krydda ev med lite salt, men absolut med svartpeppar. Rör i persilja.

3
3. Blanda i pastan eller servera såsen vid sidan om. Riv pepparrot över för ökad vuxenpoäng.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top