Pasta med sardeller pumpa och savoykål

Du behöver 320 g mezze maniche (korta pastarör) 3 vitlöksklyftor 8–12 sardellfiléer 1 dl kallpressad olivolja 100 g grovt riven pumpa, t ex Butternut Squash...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 320 g mezze maniche (korta pastarör)
  • 3 vitlöksklyftor
  • 8–12 sardellfiléer
  • 1 dl kallpressad olivolja
  • 100 g grovt riven pumpa,
  • t ex Butternut Squash
  • 1/2 savoykålshuvud, grovt strimlat
  • 1 1/2 dl torrt, vitt vin
  • 2 msk kapris
  • 20 svarta oliver
  • pecorinoost
  • bladpersilja

Gör så här

1
Koka upp rikligt med saltat vatten till pastan. Fräs hela, skalade vitlöksklyftor och sardeller i rikligt med olivolja i en kastrull på medelvärme. Lägg i pumparivet när sardellerna smält i oljan efter 2–3 minuter. Fräs ytterligare 2–3 minuter, lägg i savoykålen och låt fräsa i 3–4 minuter så den blir mjuk.

2
Ta bort vitlöken och häll på vinet, lägg i kapris och sardeller. Låt koka i 10 minuter, koka under tiden pastan enligt anvisning på förpackningen. Späd med pastavatten om såsen blir torr. Häll av pastan men spara lite pastavatten att späda med vid behov. Lägg pastan i såsen, tillsätt pecorinoost och bladpersilja, rör om. Servera med extra pecorino vid sidan om.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top