Du behöver
- 320 g mezze maniche (korta pastarör)
- 3 vitlöksklyftor
- 8–12 sardellfiléer
- 1 dl kallpressad olivolja
- 100 g grovt riven pumpa,
- t ex Butternut Squash
- 1/2 savoykålshuvud, grovt strimlat
- 1 1/2 dl torrt, vitt vin
- 2 msk kapris
- 20 svarta oliver
- pecorinoost
- bladpersilja
Gör så här
1
Koka upp rikligt med saltat vatten till pastan. Fräs hela, skalade vitlöksklyftor och sardeller i rikligt med olivolja i en kastrull på medelvärme. Lägg i pumparivet när sardellerna smält i oljan efter 2–3 minuter. Fräs ytterligare 2–3 minuter, lägg i savoykålen och låt fräsa i 3–4 minuter så den blir mjuk.
2
Ta bort vitlöken och häll på vinet, lägg i kapris och sardeller. Låt koka i 10 minuter, koka under tiden pastan enligt anvisning på förpackningen. Späd med pastavatten om såsen blir torr. Häll av pastan men spara lite pastavatten att späda med vid behov. Lägg pastan i såsen, tillsätt pecorinoost och bladpersilja, rör om. Servera med extra pecorino vid sidan om.