Du behöver

  • 4 portioner spagetti
  • 400 g tomatkross
  • 1 buljongtärning
  • 1 dl vatten
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 2 kvistar basilika, hackad
  • salt
  • 500 g färsk köttkorv, t ex salsiccia
  • hackad persilja

Gör så här

1
Koka spagettin enligt förpackningens anvisning.
2
3
Koka upp tomatkross, buljongtärning, vatten och vitlök och låt puttra i 10 minuter. Tillsätt basilikan efter halva koktiden och smaka av med salt.
4
5
Klipp upp korven och klicka ut köttbullsstora klickar. Rulla dem till köttbullar och stek i medelvarm panna utan extra stekfett. Låt rinna av på hushållspapper och servera köttbullarna till spagettin och tomatsåsen. Toppa med hackad persilja.

Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 586, Fett 23 g, Kolhydrater 57 g, Fibrer 5 g

Recept // Fler korv & charkrecept