Pasta rustica med salsiccia

Du behöver 2 st salsicciakorvar 1 st gul lök 2 st vitlöksklyftor 4-5 st blad svartkål eller grönkål 3 msk olivolja 2 st rosmarinkvistar klippta...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st salsicciakorvar
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 4-5 st blad svartkål eller grönkål
  • 3 msk olivolja
  • 2 st rosmarinkvistar klippta i små bitar
  • 1 burk stora vita bönor sköljda, avrunna
  • 2 dl vitt vin eller buljong
  • salt
  • 4 prt nykokt pasta
  • 1 dl flagad parmesan
  • nymalen svartpeppar

Gör så här

1

Klipp upp skinnet på korven och gröp ur färsen. Smula ner färsen i en bunke.

2

Skala och hacka lök och vitlök. Skär kålen i små bitar.

3

Fräs korvfärsen i oljan 3–5 minuter och ta upp den på en tallrik.

4

Fräs löken och vitlöken i -oljan som finns kvar i pannan, cirka 3 minuter. Tillsätt kålen och fräs cirka 3 minuter. Blanda i rosmarinkvistarna och fräs -ytterligare 1 minut. Blanda i den stekta korvfärsen och bönorna. Tillsätt vinet och sjud cirka 10 minuter, tills färsen är genomkokt. Smaka av med salt och späd eventuellt såsen med lite vatten om den känns för stark. 

5

Vänd ner den nykokta pastan i såsen, koka 1–2 minuter. Toppa med parmesan och nymalen svartpeppar.


Kommentar:
Den här pastasåsen passar att servera med robusta pastasorter, till exempel rigatoni, snäckor eller penne.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top