Pasta med rucolapesto

Du behöver 4 prt pasta Rucolapesto 1.5 st klyftor vitlök 1 st påse rucola 50 g valnötskärnor 1 dl rapsolja 75 g Parmesan 4.5 msk...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 prt pasta

Rucolapesto

1.5 st klyftor vitlök
1 st påse rucola
50 g valnötskärnor
1 dl rapsolja
75 g Parmesan
4.5 msk olivolja
flingsalt

Till servering

grillad kyckling
tomatsallad

Gör så här

1

Koka pastan enligt ­anvisning på förpackningen och låt den rinna av i ett durkslag (gör peston medan pastan kokas).

2

Rucolapesto Skala vitlöken. Grovhacka rucolan. Mixa ihop vitlöksklyftor, valnötter (spara lite valnötter till garnering) och rapsolja till en grynig massa. Tillsätt rucolan (spara lite hackad rucola till garnering) och mixa ihop. Häll peston i en skål. Riv parmesanen och vänd ner den. Rör i olivoljan. Smaka av med salt.

3

Blanda pastan med peston och håll den varm.

4

Hacka de sparade valnötterna, blanda dem med den sparade rucolan och strö över pastan. Servera gärna med grillad kyckling och tomatsallad.

5

Tips: Valnötterna i peston kan bytas ut mot pinjenöts- eller hasselnötskärnor.


Kommentar:
Rucola ger god smak åt peston, som här serveras med pasta och kyckling. Prova den också till fisk eller grönsaker eller kanske på en macka.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top