RECEPT FRÅN IK

Pasta med rucolapesto

Av . Foto: Ulrika Pousette

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 prt pasta
  • Rucolapesto

  • 1.5 st klyftor vitlök
  • 1 st påse rucola
  • 50 g valnötskärnor
  • 1 dl rapsolja
  • 75 g Parmesan
  • 4.5 msk olivolja
  • flingsalt
  • Till servering

  • grillad kyckling
  • tomatsallad

Gör så här

1

Koka pastan enligt ­anvisning på förpackningen och låt den rinna av i ett durkslag (gör peston medan pastan kokas).

2

Rucolapesto Skala vitlöken. Grovhacka rucolan. Mixa ihop vitlöksklyftor, valnötter (spara lite valnötter till garnering) och rapsolja till en grynig massa. Tillsätt rucolan (spara lite hackad rucola till garnering) och mixa ihop. Häll peston i en skål. Riv parmesanen och vänd ner den. Rör i olivoljan. Smaka av med salt.

3

Blanda pastan med peston och håll den varm.

4

Hacka de sparade valnötterna, blanda dem med den sparade rucolan och strö över pastan. Servera gärna med grillad kyckling och tomatsallad.

5

Tips: Valnötterna i peston kan bytas ut mot pinjenöts- eller hasselnötskärnor.


Kommentar:
Rucola ger god smak åt peston, som här serveras med pasta och kyckling. Prova den också till fisk eller grönsaker eller kanske på en macka.

Recept