Du behöver

  • 250 g pasta helst matassine
  • 1 pkt grön sparris (200 g) djupfryst
  • 1.5 msk olivolja eller smör
  • 1 msk pressad citron
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk kalvfond (från flaska)
  • 1 dl vin torrt vitt
  • 1 dl vatten
  • parmesanost ca 1 dl nyriven
  • 1/2-1 msk maizenaredning ljus
  • skinka ca 150 g strimlad rökt

Gör så här

Tina sparrisen, skär den i sneda bitar och fräs lätt i olja eller smör. Tillsätt pressad citron, grädde, fond, vin, vatten och hälften av parmesanosten. Sjud 5-10 minuter. Rör i lite maizenaredning till lagom såskonsistens. Blanda i skinka. Häll såsen över nykokt pasta och strö över resten av osten.

Kommentar:
Välj pasta som passar vid eventuell allergi.

Recept // Fler pasta & nudlarrecept