Skärbönor med pasta och pancetta

Du behöver 500 g spagetti gärna bucatini, ihålig spagetti 150 g pancetta eller rimmat fläsk 12 st salviablad färska 300 g skärbönor 1 msk smör...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g spagetti gärna bucatini, ihålig spagetti
  • 150 g pancetta eller rimmat fläsk
  • 12 st salviablad färska
  • 300 g skärbönor
  • 1 msk smör
  • 1 msk mjöl
  • 1.5 dl kaffegrädde
  • 0.5 dl örter finhackade t ex salvia, timjan, oregano eller persilja
  • salt och peppar

Gör så här

1
Koka pastan enligt anvisningarna. Dela fläsket i cirka 2 centimeter breda bitar och stek dem knapriga i en stekpanna, lägg i salviabladen mot slutet och låt fläsk och blad rinna av på papper.

2
Ansa och skär bönorna i 2-centimetersbitar. Sjud dem i lättsaltat vatten i 2–3 minuter tills bönorna är mjuka, men fortfarande lite spänstiga. Häll av och spara cirka två deciliter av kokvattnet.

3
Smält smör i botten på en kastrull, pudra över mjölet. Vispa och späd med bönvattnet lite i taget. Låt sjuda och slå på grädden.

4
Häll i örterna, salt och peppra, koka upp och sjud någon minut. Lägg slutligen i bönorna.

5
Lägg upp pastan i djupa tallrikar, fördela stuvningen över och lägg på pancetta och salvia.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top