Pasta med nässelpesto och baconströssel

En knaprig och god pasta med härlig nässelpesto.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 280 g penne eller annan pasta

Pesto

100 g förvällda nässlor
1 dl skållad sötmandel
2 st vitlöksklyftor
1.5 dl kallpressad rapsolja
2 dl riven parmesanost
salt och peppar

Baconströssel

140 g bacon

Garnering

rädisor

Gör så här

1

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen i rikligt med lättsaltat vatten. Låt den rinna av.

2

Pesto: Lägg förvällda nässlor, skållad mandel, skalade vitlöksklyftor i matberedaren med kniven monterad. Kör till en smulig massa. Tillsätt olja i en jämn stråle under gång. Mixa ner parmesanosten och smaka av med salt och peppar. Förvara i glasburk med lock i kylen.

3

Vänd den kokta pastan med ¾ dl pesto eller önskad mängd. Smaksätt med lite mer ­nymald svartpeppar.

4

Baconströssel: Strimla baconet och stek det knaprigt i en stekpanna. Låt baconet rinna av på hushållspapper. Servera pastan i djupa tallrikar. Strö över bacon vid serveringen. Garnera med rädisor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top