RECEPT FRÅN IK

Pasta med nässelpesto och baconströssel

En knaprig och god pasta med härlig nässelpesto.

Foto: Karin Mönefors

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 280 g penne eller annan pasta
  • Pesto

  • 100 g förvällda nässlor
  • 1 dl skållad sötmandel
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1.5 dl kallpressad rapsolja
  • 2 dl riven parmesanost
  • salt och peppar
  • Baconströssel

  • 140 g bacon
  • Garnering

  • rädisor

Gör så här

1

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen i rikligt med lättsaltat vatten. Låt den rinna av.

2

Pesto: Lägg förvällda nässlor, skållad mandel, skalade vitlöksklyftor i matberedaren med kniven monterad. Kör till en smulig massa. Tillsätt olja i en jämn stråle under gång. Mixa ner parmesanosten och smaka av med salt och peppar. Förvara i glasburk med lock i kylen.

3

Vänd den kokta pastan med ¾ dl pesto eller önskad mängd. Smaksätt med lite mer ­nymald svartpeppar.

4

Baconströssel: Strimla baconet och stek det knaprigt i en stekpanna. Låt baconet rinna av på hushållspapper. Servera pastan i djupa tallrikar. Strö över bacon vid serveringen. Garnera med rädisor.


Recept // Fler pennerecept