
Pasta med nässelpesto och baconströssel
En knaprig och god pasta med härlig nässelpesto.
Foto: Karin Mönefors
Du behöver
- 280 g penne eller annan pasta
- 100 g förvällda nässlor
- 1 dl skållad sötmandel
- 2 st vitlöksklyftor
- 1.5 dl kallpressad rapsolja
- 2 dl riven parmesanost
- salt och peppar
- 140 g bacon
- rädisor
Pesto
Baconströssel
Garnering
Gör så här
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen i rikligt med lättsaltat vatten. Låt den rinna av.
Pesto: Lägg förvällda nässlor, skållad mandel, skalade vitlöksklyftor i matberedaren med kniven monterad. Kör till en smulig massa. Tillsätt olja i en jämn stråle under gång. Mixa ner parmesanosten och smaka av med salt och peppar. Förvara i glasburk med lock i kylen.
Vänd den kokta pastan med ¾ dl pesto eller önskad mängd. Smaksätt med lite mer nymald svartpeppar.
Baconströssel: Strimla baconet och stek det knaprigt i en stekpanna. Låt baconet rinna av på hushållspapper. Servera pastan i djupa tallrikar. Strö över bacon vid serveringen. Garnera med rädisor.