Pasta med nässelpesto

Du behöver 1 l späda brännnässlor 1 st vitlöksklyfta finhackad 1 dl solroskärnor rostade 1 dl riven parmesanost 1.5 dl kallpressad rapsolja 0.5 st citron...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 l späda brännnässlor
  • 1 st vitlöksklyfta finhackad
  • 1 dl solroskärnor rostade
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1.5 dl kallpressad rapsolja
  • 0.5 st citron
  • salt och svartpeppar

Till servering

nykokt pasta
kokta grönsaker t. ex broccoli
parmesanost

Gör så här

1

Skölj nässlorna väl i kallt vatten. Koka upp två deciliter vatten i en kastrull. Lägg i nässlorna och koka i 2 minuter. Skölj med iskallt vatten, låt rinna av i durkslag, krama ur så att allt vatten försvinner.

2

Lägg nässlor, finhackad vitlök, rostade solroskärnor, riven parmesan, olja och citronsaft i en mixer. Kör blandningen slät. Smaka av med lite salt och peppar.

3

Servera peston med nykokt pasta, kokta grönsaker, riven parmesanost. 


Kommentar:
Nässlor gör sig bra i en pesto, blir det pesto över är den god att servera på rostat surdegsbröd eller att ha som topping på en omelett.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top