Du behöver
- 300 g pasta t ex linguine
- 1 st knippa morötter
- 140 g chèvreost
Pistaschpesto
70 g pistaschnötter skalade
0.75 dl bladpersilja löst packad
0.75 dl färsk oregano eller mejram, löst packad
30 g finriven parmesanost
1 dl olivolja
Garnering
färska örter
Gör så här
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skrubba morötterna och skär dem i mindre bitar. Tillsätt dem i pastavattnet när det är 2 minuter kvar av koktiden.
Ta undan 1 matsked pistaschnötter. Mixa persilja, mejram eller oregano, resten av pistaschnötterna och parmesanost. Tillsätt olivoljan och mixa till en krämig konsistens.
Blanda pasta och morötter med peston och lägg upp på ett stort fat. Bryt sönder chèvreosten och blanda ner i pastan. Strö över grovhackade pistaschnötter.
Tips: Pistaschnötterna går utmärkt att byta ut mot till exempel mandel eller pumpafrön.
Späda lättkokta morötter får sällskap av len chèvreost och fyllig pistaschpesto i den här goda pastarätten.