RECEPT FRÅN IK

Pasta med morot och pistaschpesto

Av . Foto: STEFAN WETTAINEN

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 300 g pasta t ex linguine
  • 1 st knippa morötter
  • 140 g chèvreost
  • Pistaschpesto

  • 70 g pistaschnötter skalade
  • 0.75 dl bladpersilja löst packad
  • 0.75 dl färsk oregano eller mejram, löst packad
  • 30 g finriven parmesanost
  • 1 dl olivolja
  • Garnering

  • färska örter

Gör så här

1

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skrubba morötterna och skär dem i mindre bitar. Tillsätt dem i pastavattnet när det är 2 minuter kvar av koktiden.

2

Ta undan 1 matsked pistaschnötter. Mixa persilja, mejram eller oregano, resten av pistaschnötterna och parmesanost. Tillsätt olivoljan och mixa till en krämig konsistens. 

3

Blanda pasta och morötter med peston och lägg upp på ett stort fat. Bryt sönder chèvreosten och blanda ner i pastan. Strö över grovhackade pistaschnötter.

4

Tips: Pistaschnötterna går utmärkt att byta ut mot till exempel mandel eller pumpafrön. 


Kommentar:
Späda lättkokta morötter får sällskap av len chèvreost och fyllig pistaschpesto i den här goda pastarätten.

Recept