Pasta med morot och pistaschpesto

Du behöver 300 g pasta t ex linguine 1 st knippa morötter 140 g chèvreost Pistaschpesto 70 g pistaschnötter skalade 0.75 dl bladpersilja löst packad...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 300 g pasta t ex linguine
  • 1 st knippa morötter
  • 140 g chèvreost

Pistaschpesto

70 g pistaschnötter skalade
0.75 dl bladpersilja löst packad
0.75 dl färsk oregano eller mejram, löst packad
30 g finriven parmesanost
1 dl olivolja

Garnering

färska örter

Gör så här

1

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skrubba morötterna och skär dem i mindre bitar. Tillsätt dem i pastavattnet när det är 2 minuter kvar av koktiden.

2

Ta undan 1 matsked pistaschnötter. Mixa persilja, mejram eller oregano, resten av pistaschnötterna och parmesanost. Tillsätt olivoljan och mixa till en krämig konsistens. 

3

Blanda pasta och morötter med peston och lägg upp på ett stort fat. Bryt sönder chèvreosten och blanda ner i pastan. Strö över grovhackade pistaschnötter.

4

Tips: Pistaschnötterna går utmärkt att byta ut mot till exempel mandel eller pumpafrön. 


Kommentar:
Späda lättkokta morötter får sällskap av len chèvreost och fyllig pistaschpesto i den här goda pastarätten.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top