Du behöver
- 0.5 dl solrosfrön
- 1 kruka basilika blad och späda stjälkar
- 0.5 kruka oregano blad och späda stjälkar
- 1 st vitlöksklyfta liten
- 1 dl olivolja
- 1 dl parmesanost grovt riven
- salt och nymalen svartpeppar
- 300 g pasta valfri
- 350 g kycklingfilé strimlad, ca 2-3 stycken
- olivolja till stekning
- parmesanost till servering
Gör så här
1
1 Rosta solrosfröna i torr, het panna så de får lite färg.
2
2 Lägg frön, örter, vitlök och olivolja i en skål eller kanna. Stavmixa till en pesto. Rör i parmesan och smaka av med salt och peppar.
3
3 Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
4
4 Stek kycklingbitarna i ett par minuter i het panna med olivolja, salta och peppra. Blanda pasta, pesto och kyckling. Servera med lite extra parmesan.
5
Tips Peston går att göra på enbart basilika eller så kan du byta oreganon mot persilja.
Näringsvärde:
Kcal 671, Fett 31 g, Kolhydrater 51 g, Fibrer 3 g