Du behöver
- 400 g pasta valfri
- 600 g kycklingfilé
- olja att steka i
- salt och nymalen svartpeppar
- 2 st röda paprikor
- 0.5 st purjolök
- 0.5 st röd chilifrukt urkärnad
- 1 st vitlöksklyfta
- 0.5 st lime saften
- 2 dl crème fraîche
Gör så här
1
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.
2
Strimla kycklingen och stek den i omgångar i lite olja. Salta och peppra lätt. Strimla paprika och purjolök och finhacka chilin.
3
Fräs grönsakerna tillsammans med pressad vitlök. Lägg tillbaka kycklingen med grönsakerna i stekpannan. Pressa över limesaft och rör ner creme fraiche.
4
Smaka av med salt och peppar. Låt kycklingsåsen bli genomvarm och servera med pasta.
Detta är ett läsarrecept av Marie-Louise Nilsson i Önnestad.