Du behöver

  • 400 g pasta valfri
  • 600 g kycklingfilé
  • olja att steka i
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 2 st röda paprikor
  • 0.5 st purjolök
  • 0.5 st röd chilifrukt urkärnad
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0.5 st lime saften
  • 2 dl crème fraîche

Gör så här

1
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.
2
Strimla kycklingen och stek den i omgångar i lite olja. Salta och peppra lätt. Strimla paprika och purjolök och finhacka chilin.
3
Fräs grönsakerna tillsammans med pressad vitlök. Lägg tillbaka kycklingen med grönsakerna i stekpannan. Pressa över limesaft och rör ner creme fraiche.
4
Smaka av med salt och peppar. Låt kyckling­såsen bli genomvarm och servera med pasta.

Kommentar:
Detta är ett läsarrecept av Marie-Louise Nilsson i Önnestad.

Recept // Fler kyckling & fågelrecept