Pasta med kålrot och tomat

Du behöver 500 g kålrot 1 st gul lök 1 st klyfta vitlök 2 msk olivolja 1 burk körsbärstomater 1 dl grädde salt och svartpeppar...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g kålrot
  • 1 st gul lök
  • 1 st klyfta vitlök
  • 2 msk olivolja
  • 1 burk körsbärstomater
  • 1 dl grädde
  • salt och svartpeppar
  • nykokt pasta
  • pesto
  • parmesanost
  • färsk basilika

Gör så här

1

Skala och skär kålroten i mindre bitar. Skala och finhacka lök och vitlök.

2

Koka upp lättsaltat vatten och koka kålroten i 5 minuter tills den mjuknat. Häll av i durkslag.

3

Hetta upp oljan i en kastrull och tillsätt kålroten, bryn den tillsammans med lök och vitlök i ett par minuter tills den fått fin färg.

4

Tillsätt tomater och grädde och krydda med salt och peppar. Låt puttra utan lock i 5–10 minuter tills såsen tjocknat.

5

Servera med nykokt pasta, pesto och riven parmesanost. Toppa gärna med plockad ­eller grovhackad basilika.

6

Tips: Krydda upp pastasåsen med finhackad färsk chili. Låt chilin fräsa med tillsammans med kålroten.


Kommentar:
Den krämiga pastasåsen blir allra bäst med cocktailtomater som är extra söta i smaken.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top