Du behöver
- 4 prt tagliatelle
- 250 g ärter frysta gröna
- 1 dl pinjenötter
- 2 st vitlök klyftor
- 1 dl myntablad
- 2 msk citronsaft
- 0.5 dl olivolja
- 1.5 dl riven parmesanost (ca 50 g)
- salt nymalen svartpeppar
- 200 g halloumi
- olivolja till stekning
- 0.5 tsk chiliflakes
- citronklyftor till servering
Gör så här
1
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
2
Häll ärterna i en kastrull med kokande vatten, låt koka en minut, häll av i durkslag.
3
Stavmixa ärter, pinjenötter, vitlök, myntablad och citronsaft tills det är finfördelat. Rör i olivolja och parmesanost, och smaka av med salt och peppar.
4
Skär halloumin i bitar och stek gyllene i het panna med lite olivolja, strö över chiliflakes efter smak.
5
Servera den nykokta pastan med pesto, halloumi och citronklyftor.