Läsar-recept

Pasta med fläskfilé och dragonsås

Du behöver 600 g fläskfilé 10 st champinjoner färska smör salt peppar 3 dl matlagningsgrädde 2 dl crème fraîche dragon ca 2 msk torkad Gör...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g fläskfilé
  • 10 st champinjoner färska
  • smör
  • salt
  • peppar
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl crème fraîche
  • dragon ca 2 msk torkad

Gör så här

1
Putsa fläskfilén fri från hinnor och skär den i 1 cm tjocka skivor. Skär champinjonerna i klyftor.

2
Brynfläskfilén i lite smör i cirka 2 minuter på varje sida. Salta och peppra. Lägg i champinjonerna och låt dem fräsa med cirka 1 minut. Slå över grädde och crème fraîche och blanda i dragon. Låt koka ihop i en stund.

3
Servera med nykokt tagliatelle och eventuellt små lättkokta broccolibuketter.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top