Pasta med falukorv och enkel äppelfraiche

Du behöver 300 g tagliatelle grön och vit 1 st purjolök i långa strimlor sockerärter strimlade eller 1 1 1 tsk rapsolja flytande smör- och...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 300 g tagliatelle grön och vit
  • 1 st purjolök i långa strimlor
  • sockerärter strimlade eller 1 1
  • 1 tsk rapsolja flytande smör- och
  • 400 g falukorv i halva skivor
  • 1 st burk crème fraîche (2 dl) med äpple, dill och curry
  • färsk dill

Gör så här

1
1 Lägg pastan i rikligt med kokande, saltat vatten. Koka enligt anvisningen på paketet. Lägg i purjo och ärter när det är 2 minuter kvar av koktiden. Sila av vattnet.

2
2 Värm smöret i en stekpanna, bryn korvskivorna hastigt på båda sidor. Klicka creme fraichen i pannan och rör om tills allt är varmt.

3
3 Blanda korven med spagettin, eller fördela spagetti och korv på tallrikarna.

4
Garnera med dillruskor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top