Läsar-recept

Pasta med chaminjon- och ädelostsås.

Du behöver 3 dl valfri pasta 3 hg skivade champinjoner 1 pkt Kvibille ädelost 3 dl grädde ev lite smetana salt & vitpeppar 2 broccolibuketter...


4 portioner

Du behöver

  • 3 dl valfri pasta
  • 3 hg skivade champinjoner
  • 1 pkt Kvibille ädelost
  • 3 dl grädde ev lite smetana
  • salt & vitpeppar
  • 2 broccolibuketter
  • ev en tomatsallad
  • bröd att servera till

Gör så här

1
Skala och skiva champinjoner. Fräs dem i torr panna tills de fått färg. Salta och peppra. Lägg i en klick smör.

2

3
Skölj och dela broccolin. Sätt på saltat vatten, lägg i broccolin. När det börjar koka – ta av grytan och låt stå 5 minuter. Häll av vattnet och låt ånga av.

4

5
Koka pastan enligt anvisning.

6

7
Gör ev en liten tomatsallad med tomater, lök och vinegrätt.

8

9
Lägg ädelost över champinjoner och broccoli i stekpannan. Häll på grädde och smetana när det börjar fräsa.

10

11
Om så önskas kan såsen smakas av med en skvätt balsamico.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top