Du behöver

  • 3 dl valfri pasta
  • 3 hg skivade champinjoner
  • 1 pkt Kvibille ädelost
  • 3 dl grädde ev lite smetana
  • salt & vitpeppar
  • 2 broccolibuketter
  • ev en tomatsallad
  • bröd att servera till

Gör så här

1
Skala och skiva champinjoner. Fräs dem i torr panna tills de fått färg. Salta och peppra. Lägg i en klick smör.
2
3
Skölj och dela broccolin. Sätt på saltat vatten, lägg i broccolin. När det börjar koka - ta av grytan och låt stå 5 minuter. Häll av vattnet och låt ånga av.
4
5
Koka pastan enligt anvisning.
6
7
Gör ev en liten tomatsallad med tomater, lök och vinegrätt.
8
9
Lägg ädelost över champinjoner och broccoli i stekpannan. Häll på grädde och smetana när det börjar fräsa.
10
11
Om så önskas kan såsen smakas av med en skvätt balsamico.

Recept // Fler grönsakerrecept