Pasta med brysselkål

Brysselkål kombinerad med fläsk och lök passar perfekt med pasta. Dijon och timjan ger smak åt såsen.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g brysselkål
  • 1 st gul lök
  • 150 g varmrökt sidfläsk
  • 2 msk smör
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk finhackad timjan
  • salt och svartpeppar

Till servering

4 prt nykokt bandspagetti
50 g parmesanost
god sallad med dressing

Gör så här

1

Ansa roten på varje brysselkål och dela dem på mitten. Koka kålen i 2–3 minuter i lättsaltat vatten så att den börjar bli mjuk men ändå har en rå kärna kvar. Häll av vattnet och skölj med iskallt vatten. Låt rinna av.

2

Skala och dela löken, skiva den tunt. Skär fläsket i mindre tärningar.

3

Hetta upp smöret i en stekpanna och tillsätt fläsk och lök. Stek tills allt fått färg och fläsket börjar bli lite krispigt. Ta bort överflödigt fett med en sked.

4

Tillsätt brysselkålen och stek i några minuter tills kålen är brynt runtom, rör då och då. Häll i crème fraiche, dijonsenap och timjan. Koka samman till en krämig sås. Smaka av med lite salt och svartpeppar. Servera med pasta, nyriven parmesanost och en god sallad med dressing.

5

Tips: För en mejerifri pastarätt, blanda pastan med 2 äggulor, några matskedar pastavatten och lite olivolja. Blanda med stekt brysselkål, fläsk och lök, och toppa med svartpeppar.


Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top