RECEPT FRÅN IK

Pasta med broccoli och valnötter

Av . Foto: Lee Kearney

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 prt orecchiettepasta
  • 300 g broccoli
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 3 msk olivolja
  • 1 nypa chiliflakes
  • 50 g valnötter grovhackade
  • 2 dl grädde
  • 1 msk smör
  • flingsalt och svartpeppar
  • 1 msk finrivet citronskal
  • Till servering

  • nyriven parmesan

Gör så här

1

Koka upp rejält med lättsaltat vatten till pastan.

2

Skär broccolin i mindre bitar. Skär även stammen i mindre bitar. Lägg pastan i vattnet och tillsätt broccolin i koket när det återstår 5 minuter av koktiden. När det är färdigkokt, spara lite pastavatten att späda såsen med och häll sedan av pastan i durkslag.

3

Fräs vitlöken hastigt i oljan i pastakastrullen och häll sedan tillbaka pasta och broccoli. Mosa broccolibuketterna lite lätt med en träslev och tillsätt chiliflakes, valnötter, grädde och smör. Värm under omrörning och späd med några matskedar av pastavattnet. Blanda och smaka av med salt, peppar och citronskal.

4

Lägg upp i portionstallrikar och toppa med nyriven parmesanost.


Kommentar:
Här en allt-i-ett-rätt. Broccolin kokas tillsammans med pastan och får sällskap av valnötter och en skvätt grädde. Ringla gärna lite extra olivolja över pastan.

Recept