Pasta med bönor och korv

Du behöver 1 st purjolök 1 msk smör eller olja 3 dl vatten 2 msk grönsaksfond eller 1 250 g brytbönor eller haricots verts 250...


4 portioner

Du behöver

  • 1 st purjolök
  • 1 msk smör eller olja
  • 3 dl vatten
  • 2 msk grönsaksfond eller 1
  • 250 g brytbönor eller haricots verts
  • 250 g chorizo eller frukostkorv
  • 1 dl crème fraîche
  • salt
  • svartpeppar

Till servering:

bandspagetti eller annan pasta

Gör så här

1
Skölj och strimla purjolöken. Fräs den på svag värme några minuter i lite fett. Häll på vatten och fond och lägg i bönorna. Koka upp och koka allt cirka 5 minuter.

2
Skär korven i bitar och tillsätt den samt crème fraîche. Hetta upp och smaka av med salt och svartpeppar.

3
Servera till pasta.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top