Pasta alla Norma pasta med aubergine

Du behöver 1 st aubergine stor salt 1 st gul lök eller 2 vitlöksklyftor olivolja 1 st peperoncino ev 1 liten torkad 5 dl passerade...

Tillagningstid: 60 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st aubergine stor
  • salt
  • 1 st gul lök eller 2 vitlöksklyftor
  • olivolja
  • 1 st peperoncino ev 1 liten torkad
  • 5 dl passerade tomater
  • svartpeppar
  • 400 g penne eller spaghetti
  • 100 g ricotta salata eller pecorino, riven
  • färsk basilika

Gör så här

1
Skär auberginen i tärningar eller stavar. Salta rikligt och låt vattna ur minst en halvtimme under press i ett durkslag. Skölj av saltet väl och torka. Finhacka löken. Om du använder vitlök, krossa dem lätt med knivbladet. Fräs mjuk utan att ta färg i olivolja. Vill du ha peperoncino låter du den fräsa med.

2
Tillsätt passerade tomater och låt koka ner med en tredjedel. Smaksätt såsen med nymalen svartpeppar.

3
Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek auberginen gyllenbrun.

4
Koka pastan. Blanda pastan med hälften av ricotta salatan. Blanda ner tomatsåsen och basilikablad. Smaka av med svartpeppar. Fördela aubergine över portionerna. Toppa med ricotta och basilikablad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top