Passionsmousse med fruktsallad

Du behöver Passionsmousse 4 st passionsfrukter 100 g vit choklad 2 st äggulor 2 dl vispgrädde Fruktsallad 1 st apelsin 1 st mango 2 st...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

Passionsmousse

4 st passionsfrukter
100 g vit choklad
2 st äggulor
2 dl vispgrädde

Fruktsallad

1 st apelsin
1 st mango
2 st kiwi
100 g vindruvor

Sockerlag

1 dl strösocker
2 dl vatten

Garnering

physalis några stycken
1 st passionsfrukt

Gör så här

1

Börja med moussen. Dela passionsfrukterna på mitten och gröp ur innehållet. Passera det genom en finmaskig sil ner i en skål och kasta kärnorna.

2

Smält chokladen över vattenbad. Ta av från värmen. Tillsätt saften från passionsfrukten och äggulorna. Rör så att allt blir blandat.

3

Vispa grädden, men inte för hårt, då finns det risk att moussen skär sig. Blanda chokladblandningen med lite av grädden. Tillsätt resten av grädden och rör om så att allt blandas. Ställ moussen kallt tills det är dags att äta.

4

Koka ihop socker och vatten till en sockerlag i en kastrull. Låt kallna. 

5

Skär skalet av apelsinerna och skär ut hinnfria klyftor. Skala mangon och skär fruktköttet i tärningar. Skala och skiva kiwin.

6

Blanda frukten i en bunke. Häll den kalla sockerlagen över frukten. Fördela alltsammans i 4 skålar, koppar eller glas. Lägg i en klick mousse och garnera med physalis och lite urgröpt passionsfrukt.


Kommentar:
Kombinationen mousse och fruktsallad är en hit, det blir fruktigt och krämigt på samma gång. Gör gärna moussen i god tid så att den hinner sätta sig och bli kall.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top