Pärontarte med ingefärssirap

Du behöver 1 st rulle kyld smördeg 1 msk smör (15 g) 1 msk strösocker 1 krm kanel 3 st päron 1 dl ljus sirap...

Tillagningstid: 30 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 1 st rulle kyld smördeg
  • 1 msk smör (15 g)
  • 1 msk strösocker
  • 1 krm kanel
  • 3 st päron
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 tsk färsk ingefära fint riven
  • 1 krm vaniljpulver
  • 0.5 dl valnötter delade

till servering

vaniljglass

Gör så här

1

Värm ugnen till 200 grader. Rulla ut smördegen på papprad plåt eller i en form med kanter. Nagga bottnen med en gaffel. Smält smöret tillsammans med socker och kanel. 

2

Dela, kärna ur och skiva päronen i ett par millimeter tjocka skivor. Lägg päronskivorna på smördegen, men lämna några centimeter till kanten (om du inte använder form med kanter). Pensla päronen med smöret och grädda tarten i 15 minuter. 

3

Rör under tiden samman sirapen med ingefäran och vaniljpulvret. Ta ut tarten ur ugnen och strö valnötterna över päronen. Ringla 2 msk av sirapen över päronen och nötterna och grädda i ytterligare 5 minuter eller tills smördegen är vackert gyllene. Servera med glass och resten av sirapen. 


Kommentar:
Varm, frasig smördeg möter mjuka päron, knapriga nötter, kryddig sirap och kall vaniljglass. Svårt att motstå!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top