Päron- och rödlökschutney

Du behöver 1 st rödlök skalad och klyftad 1 st päron skalat, urkärnat och tunnklyftat 1 st vitlöksklyfta pressad 1 msk ingefära riven färsk 2...


4 portioner

Du behöver

  • 1 st rödlök skalad och klyftad
  • 1 st päron skalat, urkärnat och tunnklyftat
  • 1 st vitlöksklyfta pressad
  • 1 msk ingefära riven färsk
  • 2 tsk sweet chilisås
  • 2 tsk kinesisk soja
  • 1 msk sirap
  • 1 dl rödvin
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 krm vitpeppar

Gör så här

1
Blanda alla ingredienser till chutneyn i en kastrull och låt småputtra 20 minuter. Rör om då och då.

2
Smaka av med salt och peppar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top