Parmesanpanerade kotletter

Du behöver 4 st kotletter salt vitpeppar nymalen 2 msk vetemjöl 1 st ägg 2 msk ströbröd osötat parmesanost ca 50 g riven smör Sallad:...


4 portioner

Du behöver

  • 4 st kotletter
  • salt
  • vitpeppar nymalen
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 st ägg
  • 2 msk ströbröd osötat
  • parmesanost ca 50 g riven
  • smör

Sallad:

100 g mâchesallad eller rucolasallat
500 g zucchini
150 g cocktailtomater
3 st schalottenlökar
1 msk gräslök finklippt
5 msk olivolja
2 msk citronsaft nypressad
salt
vitpeppar nymalen

Gör så här

1
Putsa och skölj salladen. Hyvla zucchinin i tunna skivor längs med. Halvera tomaterna och skiva löken. Blanda olja och citronsaft i en skål. Blanda i grönsakerna försiktigt och låt salladen stå övertäckt cirka 30 minuter. Låt var och en salta och peppra sin portion efter smak.

2
Skär bort benen från kotletterna. Lägg dem mellan plastfolieark och banka dem lite tunnare. Krydda med salt och peppar. Vänd dem i vetemjöl. Vispa sönder ägget med 1/2 msk vatten i. Blanda ströbröd och parmesanost.

3
Doppa de mjölade kotletterna i äggsmeten. Vänd dem sedan i ostblandningen. Stek på svag värme i rikligt med matfett cirka 4 minuter på varje sida. Låt fettet droppa av på hushållspapper.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top