Parmesanpanerad kycklingfilé – Filetto di pollo alla parmigiana

Du behöver 2 st kycklingfiléer salt svartpeppar 2 st ägg 1.5 dl parmesanost riven 2.5 dl ströbröd olivolja 3 msk parmesanost riven Gör så här...


4 portioner

Du behöver

  • 2 st kycklingfiléer
  • salt svartpeppar
  • 2 st ägg
  • 1.5 dl parmesanost riven
  • 2.5 dl ströbröd
  • olivolja
  • 3 msk parmesanost riven

Gör så här

1
Putsa kycklingfiléerna, skär varje filé i tre tunna skivor på längden. Salta och peppra.

2
Vispa upp äggen i en skål, tillsätt osten och rör ihop till en smet.

3
Fördela hälften av ströbrödet på ett fat. Doppa kycklingen i äggsmeten och lägg dem på fatet med ströbröd. Strö över resterande ströbröd, så att de paneras på båda sidor.

4
Värm olivolja i en stekpanna och stek filébitarna i 5–10 minuter, tills de är helt genomstekta och gyllenbruna. Strö över parmesanost och servera.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top