Parmesanpanerad gös

Du behöver gösfilé ca 800 g 2 st ägg 8 msk ströbröd 8 msk parmesanost riven 2 msk smör till stekning salt peppar Sås: 400...


8 portioner

Du behöver

  • gösfilé ca 800 g
  • 2 st ägg
  • 8 msk ströbröd
  • 8 msk parmesanost riven
  • 2 msk smör till stekning
  • salt
  • peppar

Sås:

400 g bladspenat färsk och grovhackad
2 st lökar finhackade och gula
2 st vitlöksklyftor finhackade
2 msk smör
1.5 msk mjöl
2 dl vitt vin
2 st fiskbuljongtärning
4 dl grädde (fetthalt efter smak)

Gremolata:

1 dl persilja finhackad
citron rivet skal av 2
3 st vitlöksklyftor finhackade
salt
peppar
1 dl pinjenötter rostade

Gör så här

1
Doppa fisken i uppvispade ägg och därefter i ströbröd och ost. Stek gösen i smör i stekpannan, salta och peppra efter smak. Fräs spenat, lök och vitlök i smör. Pudra över mjöl och tillsätt resten av ingredienserna. Koka ihop till en sås. Blanda ingredienserna till gremolatan. Strö gremolata och pinjenötter över fisken vid servering.

2
För den som vill göra en billigare variant av denna rätt, går det utmärkt att byta ut gös mot till exempel torsk.


Kommentar:
Ett recept från Gastronomiska Sällskapet Marmiterna i Malmö. Kan avnjutas som en del i en meny tillsammans med vaktelägg med svart kaviar, gin- och tonicsorbet, ankleverfyllda kycklingbröst och hjortronfromage med hjortronsås.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top