Du behöver
- gösfilé ca 800 g
- 2 st ägg
- 8 msk ströbröd
- 8 msk parmesanost riven
- 2 msk smör till stekning
- salt
- peppar
Sås:
400 g bladspenat färsk och grovhackad
2 st lökar finhackade och gula
2 st vitlöksklyftor finhackade
2 msk smör
1.5 msk mjöl
2 dl vitt vin
2 st fiskbuljongtärning
4 dl grädde (fetthalt efter smak)
Gremolata:
1 dl persilja finhackad
citron rivet skal av 2
3 st vitlöksklyftor finhackade
salt
peppar
1 dl pinjenötter rostade
Ett recept från Gastronomiska Sällskapet Marmiterna i Malmö. Kan avnjutas som en del i en meny tillsammans med vaktelägg med svart kaviar, gin- och tonicsorbet, ankleverfyllda kycklingbröst och hjortronfromage med hjortronsås.