Parmesangratinerad polenta med färska örter

Du behöver 9 dl vatten 0.5 st grönsaksbuljong eller hönsbuljongtärning 1 msk olivolja 2.33 dl polentagryn 25 g smör 2 dl parmesanost färskriven + 1...

Tillagningstid: 20 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 9 dl vatten
  • 0.5 st grönsaksbuljong eller hönsbuljongtärning
  • 1 msk olivolja
  • 2.33 dl polentagryn
  • 25 g smör
  • 2 dl parmesanost färskriven + 1 dl till gratinering
  • 1 dl franska örtkryddor finhackade, t ex oregano och basilika, salt

Gör så här

1
Koka upp vatten med buljongtärning och olja. Häll i polentagrynen under vispning.

2
Koka upp och koka på svag värme i cirka 4 minuter under vispning tills den börjar tjockna. Vispa i smör, parmesan och örter. Smaka av med lite salt.

3
Häll ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt och bred ut till en cirka 40 x 25 centimeter stor platta. Låt svalna och stelna.

4
Dela polentan i bitar och lägg ut på plåten. Strö över parmesanosten till gratinering. Hit går det bra att förbereda. Sätt ugnen på 250 grader. Gratinera polentan högt upp i cirka 10 minuter tills den har fått lite färg.


Kommentar:
Tips! Gratinera polentan medan köttet vilar före servering.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top