Du behöver
- 9 dl vatten
- 0.5 st grönsaksbuljong eller hönsbuljongtärning
- 1 msk olivolja
- 2.33 dl polentagryn
- 25 g smör
- 2 dl parmesanost färskriven + 1 dl till gratinering
- 1 dl franska örtkryddor finhackade, t ex oregano och basilika, salt
Gör så här
1
Koka upp vatten med buljongtärning och olja. Häll i polentagrynen under vispning.
2
Koka upp och koka på svag värme i cirka 4 minuter under vispning tills den börjar tjockna. Vispa i smör, parmesan och örter. Smaka av med lite salt.
3
Häll ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt och bred ut till en cirka 40 x 25 centimeter stor platta. Låt svalna och stelna.
4
Dela polentan i bitar och lägg ut på plåten. Strö över parmesanosten till gratinering. Hit går det bra att förbereda. Sätt ugnen på 250 grader. Gratinera polentan högt upp i cirka 10 minuter tills den har fått lite färg.
Tips! Gratinera polentan medan köttet vilar före servering.